pátek 18. května 2018

Pesto z medvědího česneku

Kdysi jsem zkoušela medvědí česnek mrazit, což moc dobře nedopadlo - smrděl nám po něm potom celý mrazák. Pesto, to je jiná. Velkou inspirací mi jsou webovky Síla pro život.

Dle jejich doporučení jsem česnek neoplachovala, ale nechala 24 hodin oschnout na prostěradle. Potom ho nakrájela na menší kousky.



Recept:
  • 200g nasekaného medvědího česneku
  • 130ml olivového oleje
  • 1 lžička himalájské soli
  • 4 lžíce slunečnicových semínek
Vše našupu do mixéru, zapnu asi na půl minuty a je hotovo. Doslova pěchuji do vymytých a sterilizovaných skleniček (umyté skleničky i víčka dát do trouby na plech s vodou. Stačí na 10min při teplotě 100°C). Pesto ve skleničce přelít vrstvičkou olivového oleje, důkladně otřít okraje sklenky, zašroubovat a udržovat v chladu. Mělo by vydržet klidně i rok.
Z výše uvedeného množství bylo ale pouze 2,5 skleničky, takže příště přitvrdit. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat