Dle jejich doporučení jsem česnek neoplachovala, ale nechala 24 hodin oschnout na prostěradle. Potom ho nakrájela na menší kousky.
Recept:
- 200g nasekaného medvědího česneku
- 130ml olivového oleje
- 1 lžička himalájské soli
- 4 lžíce slunečnicových semínek
Vše našupu do mixéru, zapnu asi na půl minuty a je hotovo. Doslova pěchuji do vymytých a sterilizovaných skleniček (umyté skleničky i víčka dát do trouby na plech s vodou. Stačí na 10min při teplotě 100°C). Pesto ve skleničce přelít vrstvičkou olivového oleje, důkladně otřít okraje sklenky, zašroubovat a udržovat v chladu. Mělo by vydržet klidně i rok.
Z výše uvedeného množství bylo ale pouze 2,5 skleničky, takže příště přitvrdit. :)
Žádné komentáře:
Okomentovat